GÖCEK TEKNE TURU

149 Views
Published
“Göcek’te sabah... Hafif bir esinti, çam kokusu ve karşımızda masmavi bir deniz. Bugün sizlerle birlikte Göcek’in o eşsiz koylarına açılacağız. Teknemiz yavaşça kıyıdan uzaklaşırken, uçsuz bucaksız deniz bizi bekliyor olacak.

Göcek sağında Fethiye'nin, solundaysa Dalaman'ın bulunduğu, yine Fethiye Beldesine bağlı olan Türkiye'nin en gözde tatil yörelerinden biridir.

“İlk durağımıza doğru yol alırken, Göcek Körfezi'nin eşsiz manzarası karşımızda… Bir yanda masmavi deniz, diğer yanda yemyeşil adalar.


“Ve işte ilk durağımız: Yassıca Adaları. oldukça büyüleyici değil mi?. Bu adalar, denizle iç içe geçmiş, sığ suları ve berraklığıyla adeta doğanın bir sanat eseri gibi. Şu an drone ile uçarken, adaların arasında kaybolan teknemizi görüyoruz. Yassıca Adaların’da yüzmenin keyfini çıkarırken, doğanın bizlere sunduğu huzuru tüm benliğimizle hissediyoruz.”

Yassıca adaları parça parça bir bütünü oluşturmaktadır. Adalardan biri adını görsellerde de gördüğünüz gibi kaşıktan almaktadır. Evet kaşık adası gerçekten bir kaşığı andırıyor.

Burası, dalış yapmak isteyenler için harika bir nokta. Denizin altıda, üstü de aynı diyebiliriz.

Aslında Göcek'in tekne turlarını cazip kılan en büyük faktör, yassıca adalarıdır. Gerçekten büyüleyici bir atmosfere sahip olan bu adaları kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

Videoda ara ara sizleri müzik ve manzara ile baş başa bırakacağız. Bu güzellikleri sizin de hissetmenizi istiyoruz.


Ve işte domuz adasındayız. Arkadaşlar görselde de gördüğünüz üzere doğal olarak su altında oluşmuş olan ama yeterince su yüzeyine erişmemiş olan bu noktada antik kalıntıların olduğunu görmektesiniz.

Bizi en çok heyecanlandıran bu adacığın üzerine yüzerek çıkıp belimize kadar su altında kalmamız ve su altı gözlüklerimiz ile antik yapıyı incelememiz olmuştur.

Su o kadar berrak ki balıklar, tarihi kalıntılar, tektonik yapılar ve en güzeli o yaz güneşi tam bir şükür sebebimiz oluyor.


“Şimdi ise Kleopatra Koyu’na geldik. Rivayete göre, Mısır Kraliçesi Kleopatra, Akdeniz kıyılarını ziyareti sırasında bu koyda sıcak bir su kaynağı olduğunu öğrenmiş ve buraya bir hamam yaptırmış. Bu hamamın suyunun cilt hastalıklarına iyi geldiği ve Kleopatra'nın dünyayı kıskandıran güzelliğinin buradan geldiği söyleniyor. Maviyle yeşilin birleştiği bu nokta, gerçekten her türlü beklentiyi karşılıyor. Şu anda drone ile koya doğru alçalıyoruz. Koyun çevresindeki tarihi kalıntılar ve o derin turkuaz su, zamanın ötesine gitmek gibi.
Kleopatra Koyu, sanki geçmişin ve doğanın en güzel birleşimi gibi durmuyor mu?

Ve şimdi Bedri Rahmi Koyundayız, bu koy adını Türk bir şair ve yazarın antik bir kayaya görseldeki hayvan figürünü resmetmesiyle almıştır.
Balık resmi içerisinde farklı hayvan figürleri olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Açıkçası bizim ilgimizi daha çok çeken hemen sol tepedeki bu antik kalıntılar oldu.
Tarihe düşkün bir insan olarak şunu söyleyebilirim ki Ege ve Akdeniz tam anlamıyla bir tarih ansiklopedisi gibi.
Diğer videolarımızda da göreceğiniz üzere tarihi noktalara ilgimiz bir hayli fazla ve bu durumdan çok memnunuz :)



“Bugün, Göcek’in en güzel koylarını keşfettik. Yassıca Adalar’ın huzurundan, Kleopatra Koyu’nun tarihine, Kaşık Adası’nın benzersiz doğasına kadar her şey büyüleyiciydi. Bu özel yolculuk umarım sizi de buraya gelmeye teşvik eder. Her şeyin en güzeli burada, maviyle buluşan denizde. Yeni keşiflerde görüşmek üzere, hoşça kalın!”

#göcek #göcektekneturu #gocek #göcektegezilecekyerler
#göcekyatturu #yassıadalar #kaşıkadası #kleopatrahamamı #domuzadası
#akvaryumkoyu #deniz #mavi #fethiye #sea #blue #turkey #turkiye
#muğla
Category
Göcek
Tags
göcek tekne turu, göcekte gezilecek yerler, göceğin neyi meşhur
Be the first to comment